Dışarıda yediğinizden farklı değil: Evde Kolay Kalamar Pan Tarifi – Son Dakika gurme haberleri

KalamarDoğru hazırlanmışsa, çok lezzetli ve berrak bir balıktır. Bununla birlikte, birçok insan evde yaparken sertleşmiş veya lastiklere benzemekten şikayet ediyor. Bu tarifte, kalamarları hem yumuşak hem de gevrek hale getirmek için tüm sırlar var!
Malzeme
- 500 gram temiz kalamar
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 bardak süt
- 1 bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartma için ayçiçeği yağı
- Servis için Limon ve Kalibreler Sos Dilimleri (İsteğe Bağlı)
Kalamar nasıl yumuşatılır?
Kalamarın yumuşak ve Türk olması için en önemli adım, süt, karbonat ve şekerle marine etmektir.
Kalamarını halkadaki kesin.
Bir kaseye alın, süt, karbonat ve şeker ekleyin ve iyice karıştırın.
Bu şekilde, en az 2 saat, sabahları gece buzdolabında zamanınız varsa.
Kalamar tavası nasıl yapılır?
Marine kalamarını filtreleyin ve fazla sıvıyı çıkarın.
Tuzla karıştırılmış unu bulun.
Yağı derin bir tavada ısıtın.
Kalamarını altın sarı renge kadar 2-3 dakika kızartın.
Havlu kartını tabağa alın ve fazla yağı indirin.
Limon dilimi ve kalibreler sosu ile servis yapın.