Güncel Haberler

Doktor bu sebzeyi her gün yiyin diyor! Kanser ve kalp hastalığı riskini azaltıyor

Osteopati doktoru Poonam Desai, anti-inflamatuar ve anti-kanser özellikleri nedeniyle “düzenli olarak” soğan yediğini açıkladı. Katmanlı sebze, quercetin adı verilen bitkilerde bulunan bir tür flavonoid açısından zengindir ve çalışmalar daha düşük kanser ve kalp hastalığı riskiyle bağlantılıdır.

“DÜZENLİ YEMEK YERİM

Express’in aktardığı habere göre, takipçilerine konuşan Dr Desai, şunları söyledi: “Ben doktorum ve düzenli olarak soğan yerim. Ama önemli olan onu nasıl yediğiniz ve hangi soğanı yediğinizdir. Soğanlarda quercetin adı verilen bir madde bulunur. güçlü antioksidan ve antiinflamatuar faydalar sağlar.”

Araştırmalar, quercetin içindeki antioksidanların serbest radikal adı verilen zararlı kimyasalları vücudumuzdan uzaklaştırabildiğini göstermiştir. Bunlar hücre zarlarına zarar verebilir, DNA’yı yok edebilir ve hücreleri öldürebilir. Ayrıca şişliği azaltmaya, kanser hücrelerini öldürmeye, kan şekerini kontrol etmeye ve kalp hastalığını durdurmaya da yardımcı olabilir.

soğanlar

Frontiers in Immunology dergisinde 2023 yılında yayınlanan bir araştırma, quercetin’in akciğer, kan ve prostat kanserine karşı koruma sağlayabileceğini ortaya çıkardı. Araştırmada “antiinflamatuar ve kemopreventif etkiler gösterdiği” belirtildi. Ayrıca quercetin, mutant p53 proteinlerinin aşağı regülasyonu da dahil olmak üzere çeşitli mekanizmalar yoluyla kanserin ilerlemesini artırabilir. Antikanser bileşiği olduğu kavramı klinik öncesi çalışmalarla desteklenmektedir.

Ekran görüntüsü 2024-03-19 074550

Frontiers in Cardiovasküler Medicine’den bir başkası da quercetin’in kalp üzerindeki faydalarını ayrıntılarıyla anlatıyor.

Açıklamada şöyle deniyor: “Kuersetin, bir antioksidan olarak kalp-damar hastalıklarında bariz tıbbi değere sahiptir, kalp fonksiyonlarını iyileştirir, kalp yetmezliğini önler ve kan basıncını düzenler.”

kalp sağlığı

Dr. Desai’ye göre soğanın sağlığa faydaları, soğanın türüne ve onu nasıl yediğinize bağlıdır.

“Ama soğanların rengi önemli” dedi. “Kırmızı soğan, beyaz veya sarı olanlardan daha fazla quercetin içeriyor, bu yüzden kırmızı soğan yemeyi tercih ediyorum. İkinci olarak soğanı pişirirseniz soğandaki kersetin miktarı azalır. Bu yüzden soğanlarımı çiğ yemeyi tercih ediyorum, böylece sağlık açısından faydalarını en üst düzeye çıkarabiliyorum. Üçüncü olarak, soğanın kuru, pul pul tabakasını soyduğumda, dış katmanların iç katmanlardan daha fazla quercetin içerdiğini görüyorum. Yani bir dahaki sefere soğan seçtiğinizde kırmızı soğanı seçin, çiğ yemeyi deneyin ve dış katmanlarını yemeyi deneyin. Quercetin içeren diğer gıdalar arasında turunçgiller, elma, maydanoz, adaçayı ve çay bulunur.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Balıkesir'de korkutan deprem!  AFAD tarafından açıklandıBalıkesir’de korkutan deprem! AFAD tarafından açıklandı
Hakan Fidan ilk kez bu konuyu konuştu: Hakan Fidan ilk kez bu konuyu konuştu: “FETÖ’nün deşifre olduğu kazaydı bu”
Yurt çamaşır odasında seks için 8 milyon şantajaYurt çamaşır odasında seks için 8 milyon şantaja

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber